Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

steffo

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    49
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om steffo

  • Placering
    Fänrik
  1. Låt bli att tanka diesel med någon form av inblandning. Tanka "riktig" diesel som dessutom smörjer.... Då riskerar man inte att få beväxning m.m i tanken med problem som följd. Det kan vara lite svårt att hitta ställen där man kan köpa "riktig" diesel och då menar jag den gröna varianten. Har kört på den i många år o har inte haft några som helst problem! Har båten på västkusten o det finns några ställen där som säljer...
  2. Har aldrig haft några problem med Biltemas impellrar. Byter vart tredje år, har funkat klockrent. Ser ingen anledning till att köpa dyra originalimpellrar!
  3. Försök få tag i "riktig" bottenfärg. Detta är kanske svårt nu, men jag har målat båten med denna färg sedan många år och målar bara vart fjärde år. Ingen beväxning alls. Med "riktig" färg menar jag fartygsfärg. Vet att denna är förbjuden sedan många år, men dagens färger duger inte.... Tror nog att Biltemas färger är bland de bästa man kan få tag i nuförtiden. Bry er inte om det är på Västkusten eller Ostkusten man ska använda båten. Huvudsaken är väl att man inte får någon beväxning...eller?
  4. Allt ska vara stängt! Har gjort egna torrbollar, rejäla durkslag o sommarsalt(salt man sprider på grusväger för att undvika dammbildning) Stäng till alla luckor o dörrar. Behåller dynorna kvar över vintern! Inga problem med fukt o mögel! Varför denna diskussion om en sak som är fullständigt självklar? Stäng till bara!
  5. Hej! Köpte en vajer på SB Båttillbehör i Stenungsund för några år sedan. Monterade loss vajern och tog med mig den dit. De tog fram en i rätt längd direkt! Det kan ju vara värt ett samtal o kolla!
  6. Hej! När det gäller diesel, så har jag tankat grön sådan sedan förra säsongen! skulle aldrig falla mig in att fylla tanken med diesel med rapsolja inbladad! Har märkt att motorn går bättre och många jag har pratat med säger att den dieseln smörjer betydligt bättre än den andra! Kom inte ihåg vad den kostade, men bara det bästa är gott nog för motorn.
  7. Toppar 68,5 knop mätt med gps:en. En 5.9 ATID V8 instoppad i en dc 21:a! De ni!!!
  8. Varför skall man lägga till med aktern mot bryggan? Underbart att sitta en liten bit från folk som går förbi på bryggan...slippa att ha dem inpå sig!
  9. Har fått tag på fartygsfärg för några år sedan och bottenmålar bara vart fjärde år....har aldrig haft någon beväxning! Har inte provat något annat och tänker inte göra det heller! Man bottenmålar väl för att det inte ska växa nå´ t..? och inte för att det ska se fint ut! Sen får kemikalieinspektionen m.fl tycka/säga vad de vill! Vet inte var man kan få tag på denna färg idag, men man kan kanske komma över färg i Norge som också fungerar?
  10. Detta evinnerliga tjat om bottenfärger...man målar väl botten på båten för att undvika beväxning? Koppar eller inte koppar, tillåtet eller inte....?? Måla med fartygsfärg, så slipper man problemen med beväxning...målar bara vart fjärde år. Har båten på västkusten och har aldrig haft någon beväxning o jag sover gott om nätterna!
  11. Finns bara ett alternativ till kök i båt och det är Origo! Tycker att det ska införas förbud att använda gasol i båtar!
  12. Finns bara ett alternativ till kök i båt och det är Origo! Tycker att det ska införas förbud att använda gasol i båtar!
  13. Får och får....ligger man på västkusten behövs nog lite rejälare grejer. Man målar väl inte botten för syns skull...har för mig att man målar för att hålla beväxning borta...?
  14. Finns väl egentligen bara en färg som fungerar och det är fartygsfärg! Målar min bår vart fjärde år och har aldrig haft några tulpaner eller annan beväxning på bottnen.
  15. Självklart skall man stänga till så långt det är möjligt och sätta in flera megatorrbollar. Har gjort så i många säsonger och aldrig haft några problem med fukt eller mögel. Spann, durkslag o sommarsalt!
×
×
  • Skapa nytt...