Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Frippe

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    21
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Frippe

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. BB växelreglage ligger i friläge men motorn startar inte. Jag måste rucka på reglaget tills det blir kontakt. Är det någon klok som vet hur man fixar detta?
  2. Hej, du har nog rätt. Det låter ju som ett ganska omfattande jobb? Vad tror du kan ha orsakat detta?
  3. Hej, det läcker inte mellan gummit och axeln utan mellan eller i axelgenomföringen och själva glasfibern.
  4. Det läcker kraftigt från min axelgenomföring. Se bild, jag har även filmat men lyckas inte lägga upp filmen. Det stillar sig efter nån timme efter att man kört. Tips på vad som måste göras mottages tacksamt.
  5. Tack för länken, det bygget ser än mer omfattande ut än det jag har framför mig.
  6. Ingen dum idé. Jag är ganska säker på att den ursprungliga durken sitter skruvad, som en lucka utan gångjärn. Kan man hitta på exakt var och lossa teakribben där så man kommer åt skruvarna så kanske man kan lyfta hela paketet. Det är ca 10-15cm mellanrum mellan glasfibertanken och durken.
  7. Tack. Jag inser att jag ska ha tur om teaken ska gå att rädda. Inget tyder på att det är dåligt limmat.
  8. Hej, tack för svar. Kan du lägga ut en bild på fräsen. Jag har också en dremel.
  9. Bertram 28 Tanken läcker Min tank läcker ut bensin i kölsvinet efter att jag tankade fullt 624liter. Innan har jag inte haft problem med läckage. Jag har undersökt alla slangar så gott det går men dom är torra. Tanken läcker uppskattningsvis nån liter per dygn. Jag har idag roat mig med att blåköra för att sänka bränslenivån. Tanken är nu halvfylld och jag har spolat och skurat kölsvinet så förhoppningen nu är att nivån ligger under läckan. Har någon på detta forum erfarenhet från liknande problem och kan tipsa om hur jag ska lösa problemet. Typ av tank Nästa steg blir annars att byta tank och då undrar jag om jag bör låta tillverka ett rostfri tank eller en glasfibertank med egenskaper som klarar bensinen, även med framtida större etanolinblandningar. Lossa teakdeck Hela durken är täckt med ett fint teakdeck, se bild. Går det att lossa och återanvända, om så. Hur gör man för att till att börja med lossa pluggarna utan att det går flisor, och hur får man upp ribben, den är både skruvad och limmad.
  10. Hej Kronvik, det låter ju ganska lätt som du beskriver det. Men hur vet jag att kolven är i övre dödläge"?
  11. Kanske annorlunda på båt än på bil då, haft cheva 327 och ett antal fordar, och där fanns bara vippa stötstång och lyftare detta gick inte att justera, utan började det knacka va de bara att byta ut lyftaren vippan och stötstången. Så minns jag nog det men de e klart är 25 år sedan man skruvade v8
  12. Har köpt en båt som behöver ventiljustering. Merc 350 5,7. Googlar man ämnet blir man ju lätt sjösjuk för det verkar finnas många teorier om hur det ska gå till. Är det någon på detta forum som vet hur man gör gds eller tom kan göra jobbet. Båten ligger i Svinninge Sthlm.
  13. Tack för ditt svar. Jag tror jag börjar med att ta hjälp av Båtelektrikern eftersom jag inte tror jag är kapabel att tolka svaren i en scantool.
×
×
  • Skapa nytt...