Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

ralle

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    475
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

21 Expert

Om ralle

  • Placering
    Kommendör 1. graden

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag har alltid kört på mackdiesel, och haft i Biltemas biocid, inte bara på hösten utan alltid blandat i den. Tänk på att det kan bildas alger och skit i filter, pumpar mm. också, inte alltid det räcker med att tömma tanken. Hur som helst så har det alltid funkat, både i båten och i gamla traktorer som mest står.
  2. Jag har stävögla på Nidelv 24, kan kolla vad det är och hur den sitter nästa gång jag är där om jag kommer ihåg. Men 4 ton tror jag knappast den väger, hälften kanske.
  3. Låter ju otroligt trist detta, skulle vara intressant att så här ett antal år senare få höra om dom hörde av sig. Som kontrast kan jag säga att jag har en Vetus, köpte båten begagnad, förra ägaren monterade den. Hade lite märkliga fel ett tag, fick för mig att mejla Vetus Sverige och fråga om tips. Ett par dagar senare ringde dom upp mig, och ville diskutera detta då dom absolut ville hjälpa till att få ordning på motorn. Fick lite tips som nog hjälpte mig på spåret, även om jag var inne på samma sak själv.motorn var då ca 6-7 år gammal.
  4. Håller med föregående, en tilluftsfläkt hjälper nog knappast ett dugg, bromsar nog snarare mot att bara ha hålet för fläkten. Se till att det finns öppningar i stället
  5. Säkring är väl det första att kolla om det bara plötsligt la av. Annars är det som Hybro skriver, mer info behövs.
  6. Sen beror det ju på, ska du bara laga det trasiga, eller passa på att renovera hela motorn? Om man renoverar den ordentligt kan man ju inte jämföra värdet mot en likvärdig begagnad, utan du får ju en "ny" motor som kommer funka bra i många år. Mycket mer värt än en begagnad på blocket, och kanske mer prisvärt än en lite nyare begagnad?
  7. Trött batteri kan också vara orsaken
  8. Har haft flera lika dana tankär, och på de kunde man vrida locket ett kvarts varv, så sätt det fast ordentligt där ändå, men var inte tätt, utan avluftades på så sätt. Jag har dock aldrig gjort det, har fungerat utmärkt ändå.
  9. Var så lite så, kul att det löste sig.
  10. Kablaget du fått med är en adapter från ISO standard, som sitter i de flesta bilar (och kanske båtar?) till en som passar din nya stereo. Den som sitter i båten är antagligen kontakten till gamla stereon, och den här du i så fall ingen nytta av. Kolla längre in så det inte är en kort adaptet där också med ISO kontakter som passar. Om inte är det nog bara att klippa kablaget i båten och sätta dit ett ISO, men då måste du ha koll på vad som är vad.
  11. Stiften kan inte vara svåra att hitta? (har du bild?) Sen är det bara att ta bort ett stift och lägga mod gods, och köra på starten. Ta bort även den andra tändstiftskabeln bara, så den inte råkar starta... 6% olja låter mycket, men inte så mycket att den inte ska starta.
  12. Kunde du starta motorn på land efter bytet av lås, eller körde du bara starten? Om du aldrig startade den är det antagligen nåt felkopplati låset. Tips, provstarta alltid på land innan du sjösätter, mycket lättare att avhjälpa fel där... Sen trasiga kablar... Så långt får det aldrig gå. Gör i ordning dessa så du vet att de är OK, rätt kopplade osv. Första tipset för felsökning, ta reda på vilken kabel som är dödaren (jordas när motorn ska stoppas) och koppla bort den redan på motorn, och prova starta. Startar den då så är det fel i/vid låset, eller kablaget till låset.
  13. "Renoverat bränslepump", innebär det att insprutningspumpen varit inlämnad på ordentlig renovering? För annars kan just slut insprutningspump innebära svårt eller omöjligt att starta varm. Vet en som alltid hade en hink kallt vatten i traktorn som han kunde hälla på pumpen om han skulle bli tvungen att stänga av motorn ute i fält.
  14. Med "bra komp", menar du att det känns/låter bra, eller har du kollat vad du har för komp? Om inte, kolla det! Annars låter det ju som att det kommer in luft när den står, kolla allt, eller byt alla ledningar, kopplingar, osv. Och håll inte på och starta på startgas!
×
×
  • Skapa nytt...