Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

sccarber

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    62
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om sccarber

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Du kanske har luft i systemet. Min rör sig ingenting, surrar inte ratten. Borde iof märkas om det är luft när du kör, det "hackar" när du girar.
  2. Jag har en Suzuki DF90 från 2003 och har tydligen råkat ut för ett standardproblem.. I avgaskanalen har Suzuki monterat en plugg i annat material än aluminium. Märker man detta i tid, kan denna plugg bytas, men på min är det försent. Pluggen har lossnat och hålet är större. Pratade med en svetsfirma, de sa att det inte går att svetsa, för tunt gods. Någon som haft samma problem och löst det på annat sätt? Alternativet nu är att lämna bort den för att byta tråget, en kostnad på ca 10k.
  3. Jag har en XL 95 med ny 70 hk Yamaha. 32 knop låter bra, det gör min med ren botten och en person. Jag har precis samma uppförande, bara att tilta ner lite. Ang länspumpen, den sitter akteröver..inte en aning om var! Tanken sitter troligen över? Jag går också ut lite vatten ur dyvikan. Stå i aktern när du pumpar. Jag har bytt till hydrualstyrning då den gamla var så trög. Men det är ju enkelt att smörja upp, å andra sidan skönt med hydrualstyrning . Hade en 80 hk 2-takt förut, båten var ju rappare men törstigare. Marinan rekommenderade 70 pga vikten(117 kg), ville egentligen ha en 100 hk. Men det är en fantastisk båt, oöm tar massa last, har den som transportbåt till stugan. Kört virke å friggebod . Lite låga fribord, annars inget att anmärka på.
  4. Igår när vi närmade oss bryggan, jag la i backen för att bromsa så fortsatte båten framåt.. Oavsett hur reglaget står ligger framväxel i. Länkaget under kåpan rör sig som det ska. Är det växelhuset som sagt upp sig eller finns det nån "skarv" i riggen som har lossnat? Jag ska försöka få upp den på land idag..
  5. Det verkar saknas en gummipackning längst ner på mina ventiler, på en av fyra sitter det, och där stannar luften kvar när man skruvar av locket. Men problemet är att det läcker mellan duken och ventilen. Det ser ut som det skall vara ett verktyg med piggar, typ en avdragare till vinkelkap, fast större.. Men var hittar jag sånt?
  6. Det står Bravo på hatten, köpte ett verktyg till Bravo 2000, men det funkar ju inte. Jag får ut den inre delen, men vill skruva av det som sitter fast i duken. Det läcker nämligen runt detta. Sen gissar jag att jag saknar nåt på själva ventildelen. Som det är nu åker luften ur när man skruvar av hatten.
  7. Jag köpte och monterade Baystars compact i höstas på min Buster XL, Yamaha 80 hkr. Enkelt att montera, verkar funka bra. http://www.skruvat.se/batdelar/Hydraulstyrning-Baystar-Compact-P232413.aspx
  8. Årsmodell? Jag har en XL från 1995, det är väl längderna på XL som skiljer. http://www.buster.fi/sv/info/bustermodellerna-genom-tiderna Det är en mycket trevlig båt, lastar mycket, rymlig, går fint i sjön även vid vågor. Har iof inte min som fiskebåt. Har idag en 80 hkr 2-takt, gör ca 30 knop.
  9. Jag har en Buster XL från 1995, med en 80 hkr 2-takt Yamaha från samma år. Tänkte byta till en ny 4-takt, men de väger ju så mycket. En ny Yamaha 70 hkr väger ca 120 kg, dvs samma som min gamla. En 100 hkr väger runt 170 kg beroende på märke. Jag tycker ju att vår båt är lite trött när man lastar fullt och kör idag, blir vi väldigt besvikna på en ny 70 hkr då? 50 kg extra på akterspegeln känns mycket, vad händer med självläns etc? Någon som har erfarenhet av olika motorbestyckning på en äldre Buster XL? Det skiljer ju även 20kkr i pris, men om man sitter å svär varje gång med en 70 hkr på akterspegeln känns det ju surt.. Tack!
  10. Jag har nog luftat fel.. Man ska ha påfyllningslocket borta när man luftar, eller hur? Nu pös det som bara den, kom skummad olja genom hålet. Fast nu är min olja slut, så får fortsätta en annan dag.
  11. Jag har bytt skruven (500 kr!!) nu, den var kass. Tyvärr får jag inget tryck ändå, motorn sjunker ner. Försöker jag lyfta upp motorn för hand när jag inte kör trimmen, så är det "omöjligt", men om jag hjälper den upp samtidigt som jag kör trimmen, så kommer den upp. Testat att frikoppla allt, dvs låta trimmen vara lös, inte ens då orkar den, vare sig upp eller ner. Funderar på om det är värt att försöka plocka isär kolven och byta packningar, vad har man för verktyg till det? För att hitta begagnade trimpaket till ett ok pris verkar svårt.. Jag hör ju hur det "gnisslar" när den sjunker ner, det verkar inte som om det gör nån skillnad i oljemängd när jag testat att lufta, dvs upp å ner med motorn, det går inte i nån ny olja. Kör jag pumpen manuellt när oljebehållaren är borta (m ha en insexnyckel) så ser jag hur det puffar ut resp in från de hål som finns. Lite orolig är jag ju att jag sabbade nåt när jag plockade bort pumphuset. Det satt två kugghjul (pumpen), två fjädrar, två kulor, själva ventilerna som trycks upp/ner beroende på hur man tiltar och en liten plast/gummikula med en packning där. Försökt kolla sprängskissen om det saknas nåt mer. Hur kan man ta reda på om det är kolven som läcker? ska det tryckas ut massa olja ur påfyllningshålet när motorn går ner då? Alltså utan att behöva plocka isär.
  12. Nej, http://1manual.com/Mercury%20manuals/Service%20Manual%20PDFs/TwoStroke/13645_2/6c.pdf. 40hkr 4cyl Sån här har jag. Det lät väldigt billigt, eBay eller? Jag börjar misstänka releaseskruven, för jag hör hur det pyser nånstans där. Jag lyckas inte få ut den även fast jag skruvar så långt det går. Tack för tips! Kommer du ihåg var du köpte får du gärna skicka länken.
  13. 89a Motorn i högsta läget, öppnade påfyllningsskruven på framsidan. Fyllde tills det rann ut, skruvade tillbaka, testade att tilta ner motorn och sen upp. Ner gick ju, men den sjönk sakta även om jag inte körde trimmen. Upp fick jag hjälpa till. Den rörde sig sakta upp när jag tagit loss den ur nedre fästet, dvs utan belastning. Känns som det läcker nånstans.. När du köpte ny, var det alltså bara hyudraldelen? För jag tror ju att motorn funkar. Ström finnes nytt batteri.
  14. Jag har en gammal mercury och har problem med powertrimmet. Elmotorn går, jag har fyllt på olja och försökt lufta. Den rör sig knappt. Plockade bort huset med motorn, där sitter det ju en arm som trycker på två ventiler(?) skall denna arm kunna röra sig? Även tagit bort denna platta, under där finns två kugghjul som jag gissar är själva pumpen. Dessa snurrar. De två "ventilerna" trycker på varsin "plupp" , vad dessa gör fattar jag inte. Släpper ut trycket? Vad kan det vara som är fel, borde vara i själva kolven? Den vita nödfällaren, dvs den som släpper ut trycket, verkar vara tät. Det kommer inte ut nån olja när jag kör trimmotorn. Motorn låter som den går "torr" , andra båtar jag haft har låtit mindre "mekaniskt" när trimmotorn jobbar. Tacksam för tips!
  15. Ser ju lovande ut! Båten ligger i vattnet, så det är så svårt å se. Man får vara snabb när man lossar skruven då, annars blir man nog platt om handen. Tack!
×
×
  • Skapa nytt...