Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

loppe

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om loppe

  • Placering
    Kadett
  1. Jodå, jag har tätat från utsidan med för att undvika läckage genom hålen..
  2. Hej! Har nyligen monterat ett nytt motorfäste på min Maxi 77:a, fästet sitter med 4st rejäla rostfria bultar (8mm). Jag har på insidan endast, tätat med s-flex, satt brickor av en femkronas storlek och dragit åt muttrarna så mycket det gick. Har kollat runt lite på nätet och lagt märke till att folk monterat aluminiumplattor på insidan skrovet för att förstärka motorfästet, detta sade återförsäljaren inget om.. JAg har en 8hk 4-takt Honda. Måste fästet monteras av och alu-platta införskaffas??
  3. Hej! Har köpt ett rullfocksystem (Furlex 100S) till min Maxi 77 från 1977. Skulle gärna vilja beställa ett segel till rullfocken men är väldigt osäker på måtten.. Känner någon till vilka mått seglet har? Jag har den svarta PP masten. Kollade med säljaren med fick beskedet att mast samt system måste monteras först så att wirelängden kan mätas. Helst vill man ju montera allt på en gång eftersom det tar ett tag att få seglet.
  4. Tack Anders! Känns genast bättre, jag hade tyvärr ingen möjlighet att lägga upp bild eftersom frakten ännu inte är avklarad. Båten kommer på torsdag och då ska jag genast plåta skadan och lägga upp bilden. Sprickan går som sagt inte längst med balken utan rakt över på bredden, ca 5cm. Ser dessutom ganska tunn ut..
  5. loppe

    Spricka- Maxi 77

    Hej! Har nyss köpt en Maxi 77 och undrar om någon av er andra Maxi-ägare fått eller haft en spricka i en av bottenstockarna? På min båt ser botten och köl oskadat ut men en av bottenstockarna har en liten spricka tvärs över (kolla bilden, har försökt att märka ut ungefär plats). För övrigt ser det friskt ut. Kan en sådan spricka uppstå pga att man kört på grund eller kan andra orsaker ligga bakom? Frågan kan verka naiv men det är min första segelbåt och jag har endast erfarenhet av motorbåtar sedan tidigare, har därför lite kölfel-skräck. Tacksam för svar :-)
  6. Tja, nån krona till kan jag ju lägga...:-)
  7. Hej! Har idag en 24DC och tänkte köpa mig min första segelbåt.. Har nån av er erfarna tips om en bra nybörjarbåt med inombordare? Kanske har nån en båt till salu? Priset bör ligga på max 60,000.- så kanske en Maxi 77:a? Hör gärna av er i så fall på adventorweb@hotmail.com MVH
×
×
  • Skapa nytt...