Gå till innehåll
tisdag 17 oktober 2017

Lasse-L

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  2 885
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  9

Lasse-L senast vann den dag 18 December 2016

Lasse-L hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

100 Expert

Om Lasse-L

 • Placering
  Hedersmedlem

Contact Methods

 • Website URL
  http://lasselundell.se
 1. Montera bogproppeler

  För att optimera installationen gjorde jag ett "papprör" som" anpassades" i fören, på insidan. Det gäller att komma "djupt" och långt fram. Haver installerat 5 bogproppar i mina båtar Bla i Grekland där soptunna fick bli arbetsbänk. I blöteborg fick jag låna en fräs vilket gjorde håltagningen till en barnlek. Annars så funkar det med "hoppesåg".
 2. Köpa segelbåt som har gått i medelhavet

  Inte ovanligt med krosskador på aktern. Man lägger ju till med aktern mot kaj. Varit med om starkt läckage från aktern vid dåligt väder. Svårt att upptäcka på "plattvatten". Det går att hitta "pärlor" men vi fick leta många år. http://lasselundell.se/medelhav.html
 3. Krängning skadligt för dieselmotor?

  "Min"/Albin´s smörjoljetank var på 40 liter. På 60-talet när jag hade motorn köpte jag ett kvartsfat smörjolja för en flaska brännvin av en "törstig" bunkerbåtsskeppare i Gbg- fiskhamn. Dieseln kostade 10 öre litern. http://lasselundell.se/lyckeby.html Nu "leker" jag på Bogserbåten Herkules (med torrsump). Smöroljetanken är på några hundra liter.
 4. Krängning skadligt för dieselmotor?

  På den gamla goda tiden då båtmotorerna var byggda för att fungera, var de utrustade med torrsump. Hade en sådan Albin motor. Inga problem med krängningsvinklar, fast under 180 grader var att rekommendera.
 5. Vad heter din båt?

  Lite tramsigt Haver trenne båtar i sjön jollen oräknad Tycker att roddbåten "Pärlekorven" är ett helt ok namn.
 6. Bästa sättet att skrota 9m segelbåt?

  Jag skrev bortskänkes i "Rubriken", det syntes bra.
 7. Bästa sättet att skrota 9m segelbåt?

  Sålde min "Debutant" för 6 år sedan för 19000 Skr till en trevlig seglartjej 60 +. http://lasselundell.se/debutant.html I våras ville hon ha min hjälp att sälja den. Annonserade ut den på Blocket för 10000 kr. Inget resultat, så på sensommaren ändrades priset till bortskänkes eller till högstbjudande. Efter några veckor med otroligt många svar från "troll" fick hon 2000 Skr med elmotor och laddare. Hon var beredd att skrota den men det kostar några tusen. Många "blåbär" var intresserade men de hade ingen båtplats och visste inte vad platser i sjön och vinter på land kostar. Vi blev av med den många timmar gick åt att visa den och svara på mail.
 8. Bildgåta

  Helt rätt Går alltid den (militära)vägen när det bär av söder ut.
 9. Bildgåta

  Nu är du nära men du skall mer öster ut
 10. Bildgåta

  Du är på rätt väg, det är på militärleden ner till Särö Kummlet är ej utsatt i korten Kumelskär är det ej Lite mer söder ut Tack Ove för den trevliga teknik träffen om elektronik
 11. Bildgåta

  Bilden tagen från syd. Kummlet "pekar" mot nord. En timmas resa från hemmahamnen.
 12. Bildgåta

  Viket kummel?
 13. Bildgåta

  Anholt
 14. Få bort ingrodd smuts på skrovet

  http://lasselundell.se/oxalsyra.html
 15. Hur lång ankarlina har du?

  I motorbåten, 80 m 8 mm kätting i fören, 50 m blyad lina i akter, reserv sliten blyad 50 m. I segelbåten 40 m band 6 m kätting, reserv 50 m 16 mm lina.
×