Gå till innehåll
måndag 21 augusti 2017

Lasse-L

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  2 859
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  9

Lasse-L senast vann den dag 18 December 2016

Lasse-L hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

93 Expert

Om Lasse-L

 • Placering
  Hedersmedlem

Contact Methods

 • Website URL
  http://lasselundell.se
 1. Vad kan man göra med gamla dacronsegel?

  Sydde ett vinterkapell till motorbåten av kasserat segel. http://lasselundell.se/teknik.html
 2. Kontaktor/relä till ankarspel

  Visst funkar den. Den jag knåpade ihop till bogproppen är > 30 år. Byggt 3 till under årens lopp 2 till ankarspelen och 1 till segelbåtens bogp.
 3. Kontaktor/relä till ankarspel

  Det är brukligt att det är en viss fördröjning mellan upp och ner eller styrbord / babord. Så här gjorde jag. http://lasselundell.se/elteknik.html
 4. Vintersegla

  Bottenfärgen är epoxi. Färgen kan hålla tre säsonger om det är perfekta förhållanden när den målas.
 5. Vintersegla

  Bara kraftig motor räcker ej. Det behövs vikt i skrovet, För "lätt" båt går upp och lägger sej på isen. http://lasselundell.se/februari.html http://lasselundell.se/ymer.html Färgen sliten i fören,skrovet intakt efter en isvinter
 6. Sniptråden

  Lite om min snipa på http://lasselundell.se/caravelle.html
 7. Erfarenheter av olika roderindikatorer?

  Rulan fungerade perfekt på mekanisk styrning. När jag bytte till hydraul funkar det ej. Det blir alltid en "släpning" i ratten. Bränslemätaren och tankgivaren från en 60-tals SAAB knopade jag ihop en rodersläge visare.
 8. Problem med inloggningen

  "Kanelbulle"! Heter det inte alfakrull. :-)
 9. motstånd till glödstift MD21

  MD 21 eller Vetus, Status marin är en "variant" av Peugeot motorn. Hade en sådan för några år sedan. I minn snipa. http://lasselundell.se/caravelle.html Den hade inget seriemotstånd, glöden var kopplad direkt.
 10. https://www.wahlborgsmarina.se/ Har full service i Hinsholmen Göteborg
 11. Använder motorns sjövattenintag via backventil för att motorn inta skall suga luft vid eventuellt fel. Expansionskärl 2 x 1 Liter Termostatblandare till handfatet för behaglig tvättemperatur.
 12. Utmärkta grund av atlantica

  Tvenne GPSpositioner som diffar 20 meter antennerna sitter 2 m ifrån varandra.
 13. Utmärkta grund av atlantica

  Jag tycker det är "kul" att ta genvägar utanför "farlederna", "bilförarna" kör i farlederna för de "orkar" inte navigera. På trixiga ställen markerar jag grundet med en "fäskeboj" som kan vara en mindre dunk, lina och sten. Givetvis märkt efter alla konstens regler för nätfiske. Den "utmärkningen" kostar inte många kronor. Jag kör året runt dygnet runt tills isen sätter stopp. http://lasselundell.se/februari.html.
 14. Utmärkta grund av atlantica

  När Atlanticas bojar försvann skrev jag till "närliggande" båtklubbar att lägga ut en större neutral boj där Atlantica tidigare markerat. Men intresset var minst sagt ljumt. Inga bojar lades ut. Bojen skulle inte vara "märkt" som sjömärke utan som rundningsmärke för kappsegling. Klubbmedlemmar skulle få info om "grundutmärkningen. Övriga får navigera som att grundet inte var markerat, dvs. navigera som vanligt.
 15. Mastkranar Västkusten

  Ligger i GREFABhamn och hjärtligt trött på parasitbåtar som blockerar våran kran på våren. Även riggarfirmor blockerar kranen när de har sålt eller riggar en båt som inte har GREFABs-avtal. Vi båtägare betalar en tilläggs avgift för vår mast.

×