Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

SoldatNordsken

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om SoldatNordsken

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Haha nej då, bara livet som kommer emellan svaren. Tack för alla intressanta svar. Jag ska försöka hitta någon polare jag kan ställa båten hos under tiden jag plockar bort saker jag vill ha från den, och sedan kanske försöka hitta någon att hämta efteråt, vilket kan bli klurigare när det är färre delar på den. Eller bara ignorera hela dealen, och leva med att jag inte har sprayhood, perfekt rak förpulpit, eller furlexrulle på min båt. Mvh, W.
  2. Japp. Här är det ju en järnköl på 1.3 ton. Vad ger dom för järn (kr/kg)? W.
  3. Är en Compis 28 som jag tänkte plocka en hel del bra och funktionella delar av till min egna Compis. Ägaren till Compisen ger mig den gratis mot avhämtning, så jag funderar helt enkelt på ifall det fanns något som helst sätt att plocka mina delar, och sedan göra mig av med båten smidigt och smärtfritt. Verkar vara en dyr historia i vilket fall som helst. Mvh, W.
  4. Funderade på det sättet också. Låter som ett helv***s jobb dock! Massa glasfiber och jobb. Mvh, W.
  5. Hej! Om man vill skrota en 9 meter, 3 ton segelbåt som inte längre har något större värde, vad är det bästa (och billigaste) sättet? Har hittat följande sida och fick svaret att det kostade 2900 kr/ton, samt 1600 kr/h för upphämntning: http://batskroten.se/om-batskroten/ Finns det inget billigare alternativ där man kan slänga båt? Återvinningscentral? Båten står på en halvanvändbar båtvagn som jag inte har lust att köra jättelångt med. Mvh, W.
  6. Definitivt trevlig! Sittbrunnen är ju helt gigantisk när jag jämför med andra båtar. Får med hela familjen, eller hela kompisgänget alldeles galant. Ja, vännen jag köpte Compisen av har vunnit flertalet tävlingar med denna. Är en hel del specialgrejer för trimning på den som jag inte helt har stenkoll på, men det kommer la. W.
  7. Tjenare! Jag är en 27 årig kille från Göteborg. Köpte min första segelbåt i början av sommaren - en Compis 28 från '73. Jag skriver musik till film, är en designer och en maskinteknisk ingenjör från Chalmers, och driver ett par företag. Har blivit så otroligt intresserad av segling att jag bestämde mig för att lära mig segla! Jag har aldrig seglat innan, och det var bara av ren slump jag började. Fick för mig att det var skoj, och det har det verkligen vart. Jag seglade med en erfaren seglare från Skåne som hade byggt Compis 28:an på 70-talet, och han lärde mig grunderna för att segla. Jag seglar nu själv här uppe i västkusten och tar med polarna ut till några öar här och där, då och då.. Har båten gungandes i Bjöla Hamnen ute på Näset. Är glad att vara här på forumet och hoppas att kunna få lite svar på dumma frågor, och tips! Är verkligen ingen erfaren seglare, men jag kan segla själv och jag lär mig nya saker varje dag jag ger mig ut. Målet är att segla över till Storbrittannien, och träffa vänner upp längs den Norska kusten till Tröndelag, och kanske till och med någon dag över Atlanten - men jag tar det i etapper! Om det är någon som skulle vilja träffas och segla tillsammans här på hösten, så säg gärna till! Jag är sugen att lära mig mer och det är ju fortfarande lite över en månad tills jag ska ta upp båten och lägga henne på bockar i Björlanda Kile. Mvh, Walid
×
×
  • Skapa nytt...