Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Jonas_Lundblom

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    18
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Jonas_Lundblom

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Det handlar om repor från att något vasst, inte veck eller intryckt plåt.
  2. Jag har ingen bild, båten ligger på landstället, men jag kan försöka beskriva skadorna. Det är 3 st ca 30 cm långa repor, ca 2-3 mm breda och djupa. Gissar att skrovet inte är mycket tjockare än reporna
  3. Jag har fått tag i en gammal alubåt som har ett par rejäla revor på sidan och behöver ett enkelt tips på att spackla igen dessa. Är det möjligt att använda kemiskmetall eller liknande produkter? Svetsa är inget alternativ.
  4. Hur jag än gör får jag inte båten helt strömlös. Mäter 0,6V mellan plus på motorn och skrov med avstängd huvudströmbrytare. Lossat jag minus på batteriet mäter jag 0,0V. Blir till att montera huvudströmbrytare på minus.
  5. Tänkte att bultarna som motorn monteras med mot akterspegeln var ledande.
  6. Det var det första jag gjorde tack. På båtar idag svetsas en aluminiumplatta som är distansierad mot akterspegeln med ett par cm, i den monteras trimplanen och anoder.
  7. Jag har ingen isolationsmeter monterad men ännu. Tack för tipset ska se över det snarast.
  8. Kopplade ur minusmatning till plint under motorbrunnen och gjorde ny mätning mellan plus och skrov och fick 0V. Då är det motorn som leder minus till skrovet.
  9. Har ingen bilradio installerad. Ska till båten ikväll och se över motorn.
  10. Båten står för närvarande på trailer och jag har ingen varmvattenberedare och jag nyttjar väldigt sällan landström och där jag ligger idag är det dessutom förbjudet. Jag får samma spänning mellan batteripolerna som jag får mellan plus och skrov. Batteriladdaren är ansluten till batterierna men ligger isolerad från skrovet.
  11. Upptäckte att jag har strömläckage i båten. Mäter 12,8V mellan plus på batteriet och skrovet även när huvudströmbrytarna är avstängda. Har kopplat ur samtliga brukare men hittar inget läckage, känns som att leta efter den heliga graal.
  12. Ursäkta sent svar men jag får skylla på semestern. Om det inte är trimplanen som är orsaken är jag helt tom på idéer till orsaken. Har haft båten i 3 år utan problem och nu efter att jag bytt till ny båtklubb i år uppstår detta och på väldigt kort tid. På nya klubben är landström förbjudet så det kan jag avskriva direkt och jag har inte gjort några nya installationer. Utöver det är det enda som hänt att spolpumpen lagt av. Alla tips på hur jag ska börja mitt detektivarbete mottages tacksamt.
×
×
  • Skapa nytt...