Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

max

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om max

  • Placering
    Landkrabba
  1. Var nere vid båten idag igen och den betedde sig likadant, öppnade sedan kåpan till motorn och kollade runt lite och såg då att en av tändkablarna till ena cylindern var av dvs den hade gått av inuti själva tänddosan och hängde löst. Jag testade då att bara trycka in den igen och test starta, då startade den direkt samt att det gick att lägga i framåt växeln. Eftersom det var så blåsigt så vågade jag inte ta mig ut själv ifall den skulle dö ute till sjöss. Kan det varit problemet? Och isåfall bör sladden samt dosan bytas? Själva pump blåsan var hård och bränslepumpen såg inte ut att läcka något. Tack för din kunskap och hjälp.
  2. Tack för svar! Ska gå igenom soppan först och sedan gå igenom bensinpumpen och dess komponenter. Har för mig att vi lite lätt testade att pumpa in soppa manuellt men att det inte blev någon reaktion i motorn men ska testa det igen. Har läst runt en del och sett att vissa rekommenderar att spruta startgas runt motorn för att se ifall det ''läcker'' någon stans, är det att rekommendera? Jättebra länkar ifall det nu skulle vara pumpen, tack!
  3. Hej! Min nyinköpta Johnson 2-takt 70 hk har precis börjat strula. Den gick perfekt till en början tills jag bytte extern bensintank som jag precis tankat, i själva tanken var det redan någon liter bensin innan jag tankade den. Jag märkte ingen skillnad förns efter någon kvart när jag låg på full gas och den mystiskt slutade gasa fullt och gasade kanske 1/4 för att efter ca 30 sekunder gasa fullt igen i några sekunder. Jag hade då glömt att skruva upp luftskruven till tanken och trodde att problemet låg där eftersom tanken hade börjat ''tryckas'' ihop. Jag fortsatte min resa hem men problemet kvarstod. Jag har precis tankat den första tanken på nytt men den funkar knappt als nu, den funkar att starta i friläge och fungerar perfekt att varva ut men när man lägger i växel så dör den direkt. Känns som att den blir dränkt. Har ingen kunskap om utombordare men en båt-mekaniker sa att jag skulle kolla den tanken efter vatten. Har ni några tips på vad som kan spöka? Mvh Max
×
×
  • Skapa nytt...