Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Seaman64

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    31
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om Seaman64

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej! Har en geggig kylare från en Vetus. Tub insatsen är av mässing. Har monterat lös insatsen och tänker lägga den i ett bad med citron syra och vatten. Köpte citron syra i små paket bland kryddorna i en affär. Hur mycket tror ni jag behöver blanda i vattnet? Kommer krävas en blandning med volym på ca en liter. Ingen risk att syran fräter på mässing? Tacksam för hjälp och ha en fin helg / Berra
  2. Hej! Har problem med en skotvinsch (heter det så?). Det är en Andersen. Problemet är att fallet har börjat släppa efter att vi spänt fast det. Sist vi var ute och seglade hände det flera gånger. Till slut avbröt vi seglingen och gick till hamn. Det enda jag kan se som är skilnad mellan våra två vinschar (SB och BB) är att SB vinsch glappar lite mer när man tar tag i toppen på den och bryter lite (se bild). Sökt efter sprängskiser men inte funnit något. Är det någon som har tips på vad som kan vara felet? Vi drog runt fallet och tajtade in det i "låsskåran" som vi alltid gjort och ändå släppte det direkt när vinden belastade/fyllde seglet. Tacksam för tips!/Berra PS/ på tredje bilden ser ni hur jag bryter i toppen på vinschen och den öppnar sig en aning, som sagt mer än den som fungerar på BB sida.
  3. Precis! Det är nog reaktion på att olika soters glykol använts. Kylaren kylde bra, inga problem med motortemperatur. Skitig i tuberna var den förstås. Mycket skitig. Ska kolla vilken glykol Vetus rekomenderar.
  4. Med hjälp av en trä regel och hammare. Satt som bara den. Kolla i instruktionsboken, där står att det går att ta ut tub paketet.
  5. Hej igen! Kolla bilderna, tycker våra kylare ser rätt lika ut. Jag demontera hela kylaren på grund av frätskador mellan tubpaket och övriga kylaren. Som du ser går det att ta ut tubpaketet , borde gå på din med. Min motor är från 2011. Som du ser var tubpaketet mycket smutsigt.
  6. Precis Jajamän! Har inte köpt en hållare än, kollar och funderar på att göra något eget..
  7. Troligen Bränslefilter du menar, men precis vid BRpump och SW pump sitter mitt oljefilter, är det kanske det du menar?
  8. Kolla i instruktionsboken, där sak det stå om du kan ta ut tubpaketet. Låter konstigt att det inte skulle gå. Jag gjorde det på vår, inga problem. MEN den satt utav H-E eftersom det inte gjorts på flera år. Jag kan lägga ut/maila bilder om du vill. Mycket lättare göra rent om tubpaketet är löst.
  9. Fick med ritning och det är rätt klart med montering, största problemet är att dra de där grova popnit de skickade med. 4,8 mm man får ta i för kung och fosterland. Tack för feedback.. Alla...
  10. Ska kolla om det går, skruv kanske?
  11. Hej! Någon som har erfarenhet av att montera lazy jack? Har köpt hos Benns. Det som gör mig lite misstänksam är att två "knapar" ska popnitas fast genom försänkta hål. Popnitens nit del är mycket lång, har ni några erfarenheter? Alla nitar som behövs följde med i satsen, popnittång jag ska använda är en vanlig modell.
  12. Hej! Denna modell har vi, vet inte vikt är inte hemma nu.
  13. Håller med tidigare som håller på sjövattenfilter, montera ett sådant. Mitt sitter bakom motorn/ovan motorn på skottet. Du kan få bilder om du önskar. Sen är jag kritisk till Vetus intruktionsbok där det står att man skall rengöra kylaren, ta ut tubpaketet, byta oringar också vidare "Vid behov". Borde stå som alla i branschen säger "minst en gång om året". Min var så skitig at det blivit frätskador vid packningsytan/oringens anliggningsyta. I samma instruktionsbok står det att man skall byta olja i motorn efter x antal gång timmar eller en gång om året. Men kylaren "vid behov". Korkat tycker jag som fick reparera min efter kanske max 50-100 timmar gångtid på ny motor. När jag ringde en Vetus säljare för att diskutera problemet så snäste han irriterat: " vad det än står i instruktionsboken så rengöar man kylaren en gång om året!" Det bisarra i historien är att en annan säljare av Vetus reservdelar i Svergie tyckte det lät ofta med en gång om året och angav flera hundra timmar i gångtid innan det behövdes rengöras byta oringar o.s.v. Dumt men nu har jag fixat skadorna.
  14. Ser du har en Vetus, 16hk? Sådan har jag, jag tar ut min tub och använder piprensare, tryckluft, rengöringsmedel o.s.v. Viktigt göra rent runt tubernas utsida också. Min var mycket skitig när jag rensade den första gången, köpte vår båt begagnad. Motorn hade gått några år innan vi köpte den.
×
×
  • Skapa nytt...