Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

magnuser

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om magnuser

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

470 profilvisningar
  1. Kul att du känner igen honom. Jag är riktigt förtjust i båten, omsorgsfullt byggd och planerad. Verkar väldigt sjöduglig och är lättrodd. Jag har dock inte lyckats hitta någon direkt information om de båtar han ritat annat än den prisbelönta båt han gjort och var de tillverkades i Norge. Min heter type 16 vilket jag gissar står för en 16-fotare, något mer modellnamn har jag inte kunnat hitta. Den som har info får gärna skriva här eller i pm. Vänligen / Magnus Tack! Mer tid till fisket då :=)
  2. Bra information - tack! Ska klura på hur jag kan lösa det. Markerar tråden som löst nu. Ha det!
  3. Tack för all input. Jag hoppar stege tillsvidare. Det blev så trångt där bak när jag fick på motor och transponder. Får se behovet under sommaren och då kanske som någon beskrev en påhängsstege på lämpligt ställe. Ha det gott!
  4. Halloj Tror att båten tar in vatten där trät rest sig baktill på båten, bild 1. Jag torkade ur det hålrum som finns mitt i båten, bild 2, där det var vatten efter gårdagen regn. Senare på dagen var det lite vatten där igen fast det inte har regnat och var torrt i båten i övrigt. Om jag ska täta till det, vad använder jag då? Jag vet att det har krupit ner lite linolja vid oljning av trät om det har betydelse för vad jag ska välja vad gäller vidhäftning osv. Jag är väl inte jättenoga med utseendeaspekten då jag tänker att jag efter säsongen kanske får ta upp trät och göra om, men nu vill jag ha båten i sjön. //Magnus
  5. Det blev bra med linolja. Först rå och sedan kokt ett gäng lager. Tack!
  6. Hej Har precis satt mig in i ämnet lite. Det beror på vilken laddare du har till batteriet. Den behöver vara intelligent för att kunna avgöra batteriets status och ladda eller underhålla laddningen utefter det. CTEK eller Exide är två märken som du tryggt kan använda, om du köper rätt modell för ditt batteri. En sådan har du kopplad till batteriet och kan tryggt ligga i hamn med kabeln i.
  7. Jag tänkte också som jag tror bhemac tänkte, dvs. att TS helst ville ha stegen på sidan av båten och inte i aktern. Det skulle funka för barnen, men risk att båten dras isär och/eller välter om en 100 + försöker klätra upp. Som tråden utvecklats tror jag att på sidan avser ena sidan på akterspegeln. Min take är att det nog blir svårt att ta sig upp förbi den utskjutande relingen på ömse sidor om motorn. Jag skulle nog - som redan föreslagits - välja att byta motor mot stege vid bad från båten. Mackey Ursäkta, jag skrev lite otydligt. Visst menade jag på sidan på aktern, dvs lite förskjutet från centrum. Jag följer nog de goda råden att placera stegen på akterspegeln med någon löstagbar anordning. Det blir ju som du säger mycket lättare att ta sig upp där. Tack för alla tips. Det är guld värt!
  8. Bra tanke, det hade jag missat. Tänker så centrerat som möjligt då. Bra idé! Lutar nog åt att ordna någon lös fastsättning åt badstegen på akterspegeln, även om jag gillar när grejorna sitter där de ska. Ska kika efter om det går att hitta tvingfästen och se om det går att få ihop med stegens fästen. Hm, hur menar du "dras isär på mitten"? Och, nej det går rätt många barn på en pappa Jag var rädd att öppna upp hål i skrovet med risk för att vatten ska tränga in, det är väl dubbla skrov med någon sorts mellanrum mellan? Men man brukar kanske göra så? Tätar man med något då vid fastsättningen?
  9. Hej Ska montera en badstege så barnen i sommar lätt kan ta sig upp från vattnet. Hittade en som kan passa perfekt. Däremot vet jag inte hur jag ska lösa infästningen. Jag har en elmotor på akterspegeln och vem vet, kanske i framtiden en liten 4-taktare också så den platsen går bort. Jag skulle vilja ha den på sidan någonstans men klurar inte ut infästningen. Den sluttande delen i ytterkanterna av aktern funkar för hur badstegens fästen är utformade men jag är tveksam om det håller? Jag kanske nyttjar den någon gång och jag väger strax under 100kg. Kanske om någon har en finurlig lösning så jag kan utnyttja en av de utskjutande delarna av aktern där det finns trä alternativ kanske tom använda genomgående skruv? Bifogar bilder som jag hoppas beskriver läget. Mvh/Magnus
  10. Intressant alternativ. Tack för tipset. Jag kollade ett par videos med Torqueedo travel 503 och det verkade vara ett himla liv ifrån den. Minn Kotan verkar ju vara nästintill tyst, men kanske inte lika kraftfull förstås.
  11. Intressant, var hittar du de batteriet till så bra pris, jag har sökt men hittar bara där de ligger betydligt högre. //Magnus
  12. Hm, ska komplettera båten med någon sorts motor. Vi ska ha den i en insjö för fiske och bad. Ibland kommer jag vara själv och ibland är vi två barn och två vuxna, kanske någon enstaka gång två vuxna och fyra barn. Det är en 4,50-4,70 meter lång skuta, äldre With, som säkert inte är alltför tungrodd och väger nog inte mer än 90kg? (jag orkar vända den runt över kant själv). Väljer nu mellan att ha en mindre begagnad bensinare eller en ny elmotor, tänkt 3500-4500 som max att lägga ut. Tystnaden från elmotorn lockar, men enkelheten (behöver ej bära batteri och elmotor 250 meter till och från bilen varje gång). Mycket tacksam och intresserad av synpunkter på vad jag bör välja. Mvh/ Magnus
  13. Alldeles lysande, känns som jag kan reda ut det. Fantastiskt att linolja är användbart på det sättet! Stort tack till den fina beskrivningen och även till alla övriga som visat intresse och hjälpt mig vidare. Tror jag kan markera ämnet som löst. Tack igen!
  14. Dum fråga kanske men går det att ha på sittbrädorna? Tjära.
  15. Många som skriver om problem med Benarolja, att det inte torkar ordentligt. Kanske de har "fel" underlag? Lite orolig att prova det på sittbrädorna?
×
×
  • Skapa nytt...