Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

maxipelle

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    44
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om maxipelle

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

662 profilvisningar
  1. Har du lina i ena änden och wire i andra?
  2. Ser ut som att vanten går ner och ansluter till röstjärnet precis ovanför skadan. Hur är röstjärnen förankrade i skrovet, kan det vara en möjlig orsak till problemet?
  3. Det ser ut att vara rätt sats. Jag hade inte kallat det o-ringar, men det kanske är så de heter. https://www.marinexpress.se/artikel.php?kid=993-996-1005&sok=&id=4242
  4. Ja de ska dras rakt ut. Du behöver inte byta de packningarna om det inte är nåt fel på dem.
  5. Han kanske inte visste heller, och aldrig brydde sig om att ta reda på det, vilket du gjorde. Jag är väldigt glad för din skull att du fick ordning på det! Det finns mycket att lära sig om man bara vill!
  6. Mätte du upp spänningen nu då? Är dina tie-rods ok?
  7. Så här ser det ut på en standard Fenix.
  8. Standard på fenix är maststötta i aluminium. Som står på kölbalk i galvat stål. Röstjärnen är stagade invändigt med tie-rods.
  9. Lite svårt att se, men på bild nummer 2 så ser det ut som att masten vilar på t-järnet. Om så är fallet kan du inte flytta på den, för då ligger skruven (som fäster kassetten med trissorna) i "jacket" i t-järnet.
  10. Kan du inte ta lite bilder på förstagsinfästningen, både i båten och i masten, och även på mastfoten, då kan man ju kanske se något som du kanske missat. Går det ta en bild från sidan på masten där den står hade det kanske också hjälpt.
  11. Om den inte blivit utbytt ser väl mastfoten ut ungefär såhär. Det finns inte så mycket utrymme för misstag där tycker jag.
  12. Om du menar toppvanten med "staget" så har du inte spänt tillräckligt. Och om det är första gången du gör detta så kan du absolut inte gå på känsla, för känslan kommer lura dig.
  13. I min värld är det i princip omöjligt att förstaget är "riktigt löst" om du har spänt toppvanten korrekt. När du säger att du spänt toppvanten "hårt", hur många procent av brottlasten pratar vi om?
  14. Kan inte se varför man skulle behöva ett nytt förstag, det borde väl rimligtvis vara enkelt att korta av en bit i toppen och pressa på ett nytt ändstycke? Borde inte kosta mer än några hundra kronor.
×
×
  • Skapa nytt...