Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Abris52

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Abris52

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

650 profilvisningar
  1. Hej! Jag håller på med min Saab snipa och vill lägga en aluminium profil i form av ett platprofil 30x4 mm. Hade tänkt skruva fast den med tätningsmassa i hålen, Nu kommer jag till problemet att kölsvinet är för trångt att komma åt med en hylsa för att dra åt muttrarna. Har någon förslag på hur jag skall kunna fästa stången i båten. Fram i fören gick det bra för där finns utrymme.
  2. Hej! Skall till min snipa antingen tillverka själv eller få tag i en begagnad hjärtstock med tillhörande roder. Kan någon vägleda mig hur jag skall tillverka en enkel och bra hjärtstock. Snipan jag har är en Saab snipa helt naken och skall försöka mig på att få den någorlunda sjöklar. Till snipan finns en Penta MD1 som jag fått igång.
  3. Hej! Jag har nu börjat kolla lite på axelgenomföringen men blir inte riktigt klok på den som följde med båten, tror den är inte riktigt anpassad för Saab Snipan. Är det någon som har bilder på hur de har gjort de som har dessa båtar, det måste ju finnas?
  4. Vad fattas för att denna skall vara komplett, hur få tag i delar
  5. Om du använder dig av en typ av passare med en penna fäst på passarens ena ben och sedan det andra benet håller du mot skrovet, inte vet jag om det är den enklaste metoden men den funkar.
  6. Hej! Skicka gärna bilder för nu skall jag försöka att få fartpå den i sommar.
  7. Hej! Nu börjar en ny säsong med min inköpta Saab Snipa. Den är ju helt ren invändigt och det har aldrig varit något i den vad gäller motor eller annat alltså helt tom. Jag vill montera in en MD1 men söker en bra ritning för motorbädd och var jag kan få tag i lämpliga motorkuddar till rimligt pris. så tips mottages tacksamt. Detta är mitt första båtprojekt, varför jag fastnade just för Saab Snipa vet jag inte men lagom stor för en insjö. skicka gärna till mig via mail om ni har något bra att komma med. ke.abrahamsson@gmail.com
  8. Abris52

    Saab Snipa

    Hej! Har köpt en Saab Snipa som är helt tom invändigt och nu söker jag personer som äger en liknande för hjälp med inplastning och byggnations tips för att få till en bra liten snipa . Var hittar jag dessa personer.
  9. Hej! Extern tank från Biltema funkar alldeles utmärkt.
  10. Tack för svaren! Fick igång motorn och den verkar gå bra fick däremot byta ut Dynastarten för den var i princip uppbrunnen invändigt. Det jag upptäckte när jag hade lös insprutaren är att det finns ingen typ av tätning så jag satte lite flänstätning. Monterade även en oljetryckslampa på befintlig givare en LED-lampa. Det jag såg då var att den lyser svagare när motorn är igång inte helt släkt, jag tror att orsaken till det är att LED-lampan kräver mindre ström och därmed lyser den en aning. Kommer att byta ut lampan och givaren mot en tryckmätare i bar istället.
  11. Har köpt en gammal MD 1 som jag behöver lite reparationer på. Provade igår att starta den men den bygger inte upp tillräcklig kompression i cylindern. Upptäckte att det lacker mellan kopparhylsan och insprutaren trolig orsak till att den inte startar. Är det värt att repa detta eller vad göra? Kan man ge sig in på detta själv?
  12. Hej! jag har funderingar på att köpa en snipa med helt rent innanmäte finns inget. Jag grubblar över detta med motorfäste och inplastning hur bär man sig åt för att få ett bra resultat och vad skall man tänka på?.
  13. Hej! Har funderingar på att köpa någon av dessa båttyper. Vilka erfarenheter finns på detta forum abv dessa. Är novis på detta med båtar.
  14. Hej! Jag har precis börjat titta på båt för att köra från Västerås till Luleå. Håller på och förhanlar om en Snipa som jag funderar på att köpa och ta upp till min stuga. Det finns att hyra släpvagnar för att Transportera beroende på båtens storlek och vikt.
×
×
  • Skapa nytt...