Gå till innehåll
måndag 25 september 2017

Abris52

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  12
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Abris52

 • Placering
  Kadett

Senaste besökare till profilen

42 profilvisningar
 1. Saab Snipa

  Hej! Jag har nu börjat kolla lite på axelgenomföringen men blir inte riktigt klok på den som följde med båten, tror den är inte riktigt anpassad för Saab Snipan. Är det någon som har bilder på hur de har gjort de som har dessa båtar, det måste ju finnas?
 2. Genomföring axel

  Vad fattas för att denna skall vara komplett, hur få tag i delar
 3. Malla durk "klinkbyggd" plastbåt

  Om du använder dig av en typ av passare med en penna fäst på passarens ena ben och sedan det andra benet håller du mot skrovet, inte vet jag om det är den enklaste metoden men den funkar.
 4. Saab Snipa

  Hej! Skicka gärna bilder för nu skall jag försöka att få fartpå den i sommar.
 5. Hej! Nu börjar en ny säsong med min inköpta Saab Snipa. Den är ju helt ren invändigt och det har aldrig varit något i den vad gäller motor eller annat alltså helt tom. Jag vill montera in en MD1 men söker en bra ritning för motorbädd och var jag kan få tag i lämpliga motorkuddar till rimligt pris. så tips mottages tacksamt. Detta är mitt första båtprojekt, varför jag fastnade just för Saab Snipa vet jag inte men lagom stor för en insjö. skicka gärna till mig via mail om ni har något bra att komma med. ke.abrahamsson@gmail.com
 6. Saab Snipa

  Hej! Har köpt en Saab Snipa som är helt tom invändigt och nu söker jag personer som äger en liknande för hjälp med inplastning och byggnations tips för att få till en bra liten snipa . Var hittar jag dessa personer.
 7. Montera Dieselvärmare

  Hej! Extern tank från Biltema funkar alldeles utmärkt.
 8. Penta MD 1 Renovering

  Tack för svaren! Fick igång motorn och den verkar gå bra fick däremot byta ut Dynastarten för den var i princip uppbrunnen invändigt. Det jag upptäckte när jag hade lös insprutaren är att det finns ingen typ av tätning så jag satte lite flänstätning. Monterade även en oljetryckslampa på befintlig givare en LED-lampa. Det jag såg då var att den lyser svagare när motorn är igång inte helt släkt, jag tror att orsaken till det är att LED-lampan kräver mindre ström och därmed lyser den en aning. Kommer att byta ut lampan och givaren mot en tryckmätare i bar istället.
 9. Penta MD 1 Renovering

  Har köpt en gammal MD 1 som jag behöver lite reparationer på. Provade igår att starta den men den bygger inte upp tillräcklig kompression i cylindern. Upptäckte att det lacker mellan kopparhylsan och insprutaren trolig orsak till att den inte startar. Är det värt att repa detta eller vad göra? Kan man ge sig in på detta själv?
 10. Inplastning av motorfäste

  Hej! jag har funderingar på att köpa en snipa med helt rent innanmäte finns inget. Jag grubblar över detta med motorfäste och inplastning hur bär man sig åt för att få ett bra resultat och vad skall man tänka på?.
 11. Snipa HERWA 20 /ADEC 530

  Hej! Har funderingar på att köpa någon av dessa båttyper. Vilka erfarenheter finns på detta forum abv dessa. Är novis på detta med båtar.
 12. Båttransport?

  Hej! Jag har precis börjat titta på båt för att köra från Västerås till Luleå. Håller på och förhanlar om en Snipa som jag funderar på att köpa och ta upp till min stuga. Det finns att hyra släpvagnar för att Transportera beroende på båtens storlek och vikt.
×