Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Petersson_80

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Petersson_80

  • Placering
    Kadett
  1. Hej! Har ett oljeläckage på höger sida av sb maskin högt uppe vid avgaslimpan. Se foto. Jag är lite orolig för att det är toppen som läcker. Oljan ser bra ut och maskinen drar inte nämnvärt med olja. Tacksam för alla råd och ideer.
  2. Hej, Jag har avgasutsläppet över vattenytan. Tycker det är svårt att avgöra om det är rök eller vattenånga, men skulle tro rök. Det konstiga är att det är bara efter marschvarv hon ryker och att det försvinner efter ett slag. Kollade just locket, det är i plast alternativt aluminium. Det är inte gjutjärn. Är anslutet med plastslangar. Kan inte se ngt droppande från laddluftkylaren.
  3. Misstänker att det är en spricka någonstans. Funderar lite om det kan vara via avgasknät eller turbon
  4. Hej alla, Jag har ett problem med ena maskinen i min båt. Den ryker onormalt mycket. Inte den vanliga mängden pentarök. När jag kört maskinen i marschfart (3450rmp) och drar av för att gå ner på tomgång så ryker den väldigt mycket. Inte svart eller oljerök utan mer vit/grå rök. När motorn är kall rycker den inte nämnvärt. Alla värden så som temp, oljetryck, bränsleförbrukning är normala och den går fint utan missljud. Kraft finns det också. Impellern är hel och den tar kylvatten som den ska. Oljan är också fin, inget skum eller antyden till vatten i den. Blir inte klok på detta och känner att jag måste lösa det. Som det är nu får man gå ner på en maskin när man skall i hamn för att inte förpesta för andra. Någon som har en idé? Låter man maskinen gå på 1500 varv ett tag (10-20min) efter marschfart så är det normal rökbild vid tilläggning.
  5. Tack för tipsetQ!! Har lagt frågan där med och svaren haglar in
  6. Hej! Jag har en Volvo Penta 8,1 Gi från 2002 med ca 500 driftstimmar. När jag kör båten på maxfart (ca 4600-4700 varv) så slår motron ifrån efter ett tag. Ibland efter 5 minuter ibaland efter 10min. Jag har haft den inne på marina för att kontorllera felkoden och den är att motorn tappar oljetrycket. De trodde att det var givaren den var fel på så den byttes. Fel kvarstår dock. Är det någon här som har någon idé vad det kan vara för fel? Förra sommaren hände det i marschfart (3200 varv) också, men det har inte hänt tidigare eller efter det.
  7. Hej! Jag har en Volvo Penta 8,1 Gi från 2002 med ca 500 driftstimmar. När jag kör båten på maxfart (ca 4600-4700 varv) så slår motron ifrån efter ett tag. Ibland efter 5 minuter ibaland efter 10min. Jag har haft den inne på marina för att kontorllera felkoden och den är att motorn tappar oljetrycket. De trodde att det var givaren den var fel på så den byttes. Fel kvarstår dock. Är det någon här som har någon idé vad det kan vara för fel? Förra sommaren hände det i marschfart (3200 varv) också, men det har inte hänt tidigare eller efter det.
×
×
  • Skapa nytt...