Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

bohlinp

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    26
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

1 följare

Om bohlinp

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

784 profilvisningar
  1. nu när väl fått båten att fungera som den ska tänkte jag byta olja. någon som vet hur mycket det går i? köpte 3st 250ml tuber av lokale båtmekaren. han sa att jag skulle få i 2st men fick bara i en. började rinna ut i den översta skruven, sen kom lite luft och höll på så en stund tills det började rinna mer. har jag gjort rätt eller har någon något bra tips?
  2. hej igen alla. spolen var det inte. måste ha blandat ihop spolar mm vid test för visade sig att alla fungerade. dock så var en kabel till triggern kass. hela vägen in så gick inte rädda. höljet var torrt och gick sönder och kabeln grönaktig och svag. skönt tänkte jag och fick tag på en bättre begagnad på marindemontering.se. fick den idag och kopplade ihop allt igen men fortfarande ingen gnista suck!! så vad ska jag nu kika på? cdi eller stator? hoppades ju på en sjön dag på sjön i helgen. gick sådär
  3. beställt ny spole från marindemontering nu och hoppas få den imorgon. ska bli spännande och se nu
  4. det är en 3a (om du menar cylindrar) fick gnista när jag bytade spole ska dock göra komptest ändå som du skriver.
  5. bytade och fick gnista. kollade så ström gick igenom tändkabeln så bör inte vara den heller. blir att leta ny tändspole eller bättre begagnad. vet du vart man vänder sig billigast?
  6. har provat byta stift och alla är fungerande. så tror på tändkabel eller spole som du säger. lätt att skifta dom?
  7. känner mig jättedum nu men blev sämre igen. kollade stiften och fattas gnista på cylinder 2.
  8. förresten fungerar det att ha den på land med motorn i en stor balja med vatten eller måste ha den i sjön? (kanske en idiotfråga men)
  9. ok som sagt är första båten jag ger mig på men har blivit rätt mycket klokare redan av din hjälp. mycket pedagogiskt skrivit men som sagt varvräknare! sitter en varvräknare i båten men vart ska man koppla kabeln till givaren. någon pratade om på gasreglaget längst fram? ser ut som någon kontakt där. nä sant har ju räknat med lite strul så klart på så gammal motor men detta var som sagt första båten, mest för att se om det var ett intresse som kommer hålla. har dock redan fastnat känns det som.
  10. precis hemkommen. gick mycket bättre idag! är dock lite seg när man kört sakta ett tag och ger den. precis som den har fått in för mycket soppa eller nåt. du bor inte i skåne och sugen på att ställa in den
  11. ok ska prova det så fort jag får tid. är förgasaren på andra bilden jag har. var inte någon av förgasarna du visade såg jag sen. den skruven jag skulle skruva på satt om man plockade bort luckan till "luftburken". men iaf provade att skruva som du sa och nu satan så varvar den till direkt 1/4 varv. ska ta ner den till sjön nu och se om den beter sig så också efter lite motstånd där. men verkar som du har stenkoll på läget iaf. uppskattar din hjälp jättemycket då jag aldrig skruvat med dessa motorer för!
×
×
  • Skapa nytt...