Gå till innehåll
lördag 23 september 2017

Thallatha

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  3 284
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  72

Thallatha senast vann den dag 22 Augusti

Thallatha hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

624 Expert

Om Thallatha

 • Placering
  Hedersmedlem

Profile Information

 • Location
  Kungshamn
 • Interests
  http://marescriptor.se/
  https://www.vesselfinder.com/?mmsi=265747440

Senaste besökare till profilen

611 profilvisningar
 1. Bästa sättet att skrota 9m segelbåt?

  Har du varit scoutledare!? Ett riktigt båthus.
 2. Bästa sättet att skrota 9m segelbåt?

  Är det inte bättre att du betalar några kr för de delarna du vill ha till nuvarande ägaren!?
 3. Bästa sättet att skrota 9m segelbåt?

  Vad är det för båt!?
 4. Bästa sättet att skrota 9m segelbåt?

  Det är väl det jobbet du skulle få betala en 12-15 000 kr för plus att de plockar av allt som är säljbart och säljer.
 5. Drömpryl till båten

  Bland mina arbetskompisar brukar vi kalla dem "6-ampers säkring" - på konditorier och matställen är det aldrig nån som förstår vad vi menar - konstigt va!? Varför det är nåt speciellt med 7;e Mars förstår jag inte. Det går precis lika bra varje dag.
 6. inom/utom

  Det där rodret känner jag igen, fast min färgkombination var, vitt - blått - vitt och den trebladiga propellern blankpolerad. Sen hade jag en arbetskompis som alltid sa;"Det finns inget som är omöjligt - det besvärliga tar bara lite längre tid" Fast i det här fallet är det väl inte motiverat att tillgripa så drastiska metoder, så att man får propellern för om rodret och aktersnurran mitt i sittbrunnen. Nej jag skulle nog köra på TS och Ruskprickens ide. En trumma i akterstuvet och en lucka meden gummiflerp som öppnar sig när man trycker ner snurran och sen stänger sig när snurran är nere samtidigt som gummiflerpen tätar mot snurra så gott det går. När man skall ha upp motoreländet, får man trycka ner luckan med tex en båtshake. Man kan ju tom lyxa till det och plasta fast en liten bygel så man får bra grepp med båtshaken. Stängningen i sin enklaste form kan va en gummikord.
 7. inom/utom

  Ett aber kan kanske va rodrets placering och utformning. I Ruskprickens plan ingick nog att han skulle kunna svänga runt motorn.
 8. Gulnad Gelcoat, Reklamation

  Ibland när jag läser det där ordet "pedantskött", undrar jag vilken misshandel skrovet egentligen utsatts för. Vi hade en man här hemma i Kungshamn som var pedant. Han hade en fin vitlackad trämotorbåt med mahognyakterspegel. Det fick inte förekomma minsta fläck på båten överhuvud taget. Det vitlackade skrovet var inget problem. Det lackades om, efter konstens alla regler, varje vår. Akterspegeln var det värre med. Det blev alltid nån fläck i den perfekta lacken, vilket fick mannen att skrapa och slipa ner akterspegeln till trärent och lacka om varje vår. Till slut hade mannen skrapat och slipat så mycket att akterspegeln blev så tunn, att den måste bytas ut. Om det skulle ha varit nåt fel på gelcoaten bör det inte va nåt större problem att lacka om eller lägga på ny gelcoat på skrovet.
 9. Tips på att få ur vattnet ur Saga 27?

  Borra hål - kanske flera - mitt i skadan. Där skall du ju ändå plasta igen. Jag hade slipat bort ytterligare lite av bottenfärgen och gelcoaten runt skadan, men det kan du göra till våren när du skall plasta igen. Är lite osäker på om det torkar av sig själv över vintern utan "hjälp" Hade ett likartat problem längs hela kölen på en långkölad segelbåt. Byggde en tunnel av plastfilm. I ena ände av tunneln satte jag en värmefläkt -nedkopplad till ca 400 watt. I andra änden en luftavfuktare avs avloppsslang gick på utsidan plastfolien. Båten hade centrumlyft. dvs en järnbygel ingjuten i barlastkölen. Mot den satte jag en likadan värmeflält som i tunneln tror det var två slingor på 1000 watt var, som jag seriekopplade - då blev dom ca 400 watt. Att bara köra med en slinga på 1000 watt var för mycket - fläkten löste ut.
 10. minsta utombordare med elstart

  Iden är inte så dum som en del försöker få det till. En fingal - som ritades för att inte ha nån motor - är enligt mina två kompisar som haft och har en fingal, är nästan omöjliga att backa med pga propellerns placering bakom och på sidan om rodret. Kompisen Ruskpricken - som har en liten inombordare i sin fingal, och som är en innovatör av stora mått, har länge funderat på att bygga en trumma och placera nån form av utombordare i trumman. Projektet har dock inte varit högprioriterat. Det finns ju andra båttyper som har motorn på det viset.
 11. inom/utom

  Ruskpricken har haft samma ide länge.
 12. Tips på att få ur vattnet ur Saga 27?

  Det sägs ju att "En bild säger mer än 1000 ord" Har du nån bild på skadan!?
 13. Septitank Nimbus26 Däckstömning

  Allt som är gjort av människor, är det bara människor som har gjort. Många som inte tror sig om att klara att göra saker på en båt, har aldrig försökt - därför tror man att det är svårt och att man inte kan. Idag när man dessutom enkelt kan fråga tex på MG om i princip allt, så borde det va lättare att göra det mesta. Sätta igen ett hål och ta upp ett nytt skulle jag aldrig gjort - om det inte var absolut nödvändigt. Jag hade nog bytat slangarna och satt ett T-ror, mellan tanken och bordgenomföringen och sen lett upp en slang till ett uttag på däcket. Luftare borde det ju finnas, och den bör sitta i överkant på tanken. Du får kolla vidare. Bifogar en skiss på hur jag har gjort på min båt.
 14. Varmvatten

  Tack för det - jag sparade ditt schema - utifall att.
 15. Varmvatten

  Du kopplar VVB och värme parallellt. Då skulle jag vintertid bara skicka värme till värmesystemet och få mer sprutt snabbare på defrostern till att börja med. En tanke så god som någon. (dessutom skulle jag inte behöva göra om en del av slangdragningen - jag är ju lat ) Kan det finnas anledning att isolera vattenslangarna till VVB och/eller värmesystemet. Till min luftvärmare (Websto) har jag isolerat med liggunderlag, där luftslangarna ligger mot skrovet. Där slangarna går mot boutrymme har jag låtit dem vara oisolerade och räknar med att de avger en viss värme. Dvs liggunderlag bara under slangarna. Hoppas att vårt rundsnack kan ge vissa impulser till TS i hans funderingar.
×