Gå till innehåll
Saturday 24 June 2017

Thallatha

Medlemmar
 • Innehåll Antal

  2,977
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  71

Thallatha senast vann den dag 30 Maj

Thallatha hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

556 Expert

Om Thallatha

 • Placering
  Hedersmedlem

Profile Information

 • Location
  Kungshamn
 • Interests
  http://marescriptor.se/
  https://www.vesselfinder.com/?mmsi=265747440

Senaste besökare till profilen

377 profilvisningar
 1. Båtkapell beställt på fel årsmodell

  Du får väl vända dig till den du köpt grejerna av. Har Vega Marin låtit sy upp det hela från nån kapellmakare, eller har de liggandes "på hyllan".Har de "på hyllan" går det kanske att byta. Att du inte kan nå dem just på midsommar är väl inte hela världen. De öppnar väl efter midsommar. Eftersom det är som det är kan du nog inte räkna med att det hela fixar sig denna sommaren. Är det stor skillnad!? En riktig kapellmakare kan kanske göra några mindre justeringar så att det passar.
 2. Midsommar

  Det klagas ju på väderlekstjänster. Min app sa att regnet skulle komma kl. 13.00 - det kom först kl. 14.00 - här längst ut i väster. Det blir nog en lugn midsommar. Åtminstone fram till kl. 21.
 3. Sjösättning med kranbil

  Det borde ju gå på alla dom ställena du nämner - och alla större skärgårdssamhällen också. Finnas det bara en betong/stenkaj (som inte är på väg att rasa). I Sotenäs - lika långt som till Lysekil finns det flera ställen där de sjösätter från kajer. Lökholmen i Hunnebostrand (1 mil närmare än Lysekil) och Fisketångens hamn (vid Kungshamns Marininredning) tex brukar man sjösätta. Vad är det för båt - storlek och vikt - och var kommer båten från?
 4. Installation av 100 watts Solpanel

  Man kan ju klippa av kardeler på ledningen - om den är för grov för att gå att få in i anslutningen.
 5. Startmotorn orkar inte dra runt

  Fick baksug i en länspumpsleding, så jag höll på att fylla hela båten med Östersjövatten. (jag har gjort många dumheter under mitt seglarliv) Jag var under gång över yttre Bråviken - in mot Arkesund. När vattnet nådde svänghjulet kastade det runt vattnet, så allt blev blött i hela motorrummet. Startmotorn fungerade hela tiden och när jag fått pumpat ut vattnet och bytt olja på motorn, var allt ok. Detta var i slutet av Maj. Startmotorn fungerade perfekt hela sommaren, men nästa vår orkade den nästan inte dra runt motorn. Den var full i oxid. Efter översyn blev den som "ny" igen.
 6. Ladda ett extra batteri.

  Jag brukar göra tvärt om. De "apparater" som jag vanligtvis har igång när jag är ute, är alltid inkopplade, och sen stänger jag av med batterifrånskilljaren. Den utrustning som alltid måste va anslutna till batteriet, länspump, värmare, solcellspaneler, batteriladdare, går på en egen central som ligger direkt på batteriet, via en huvudsäkring.
 7. Skiten brukar rinna ut om man öppnar kranen. Man kan knacka på tanken för att höra vilken nivå skitvattnet har. Bara man inte glömmer att tömma tanken en höst - som jag gjorde. På våren gick det inte att öppna bottenkranen. Att lösa det problemet var ett äventyr i sig. Har man två så olika frågor, är det bättre att skapa två trådar.Det blir bara rörigt annars.
 8. Ladda ett extra batteri.

  Lille pojk - vänta du. En da - förrän du anar - har du glömt tom hur gammal du är.
 9. Ladda ett extra batteri.

  En batterifrånskiljare fungerar inte som brytare. En frånskiljare öppnas i strömlöst (eller nästan strömlöst) lägen En brytare klarar att bryta de i anläggingen förekommande strömmarna. En batterifrånskiljare klarar inte att bryta den strömmen som kan uppstå i en 12.volts batterianläggning. Sen skulle jag inte laggt så mycket krut på att bygga om anläggningen för att få det absolut bäst lösningen - ur oss fackidioters synpunkt. Jag har själv en dylik omkopplare, som jag kopplat på ett speciellt sätt för att få frånskiljare för förbrukningsbanken och sammankoppling av start och förbrukningsbatteriet.
 10. Installation av 100 watts Solpanel

  Det är väl inte så att det är regulatorn som gett upp. Regulatorn är ju elektronik och sån brukar ju inte vara för evigt. En solcellspanel är ju en mera statisk grej och det vill nog en hel del till att den ger sig. Du kan ju ansluta solcellespanelen direkt på batteriet och mäta med en tångamperemeter om panelen lämnar nån ström.
 11. hjälp nybörjaren fästa vimpeln!

  Jag slår också alltid dubbelt skotstek enligt bilden ovan - i sådana sammanhang.
 12. Fästa vimpel med buntband

  Buntband är väl elegant och nästans sjömansmässigt i dessa dagar. När jag tog fram min svenska flagga som satt fäst med befintliga snören på en flaggstång av trä, för några år sen, var snöret så dåligt att det föll i bitar. För att få flaggan att sitta fast på stången tog jag det jag hade till hands - en häftapparat. Fäste flaggan mot trästången med dubbla rader med häftklammor - av bonnjärn. Kanske inte så sjömansmässigt Det fungerade i flera år, även om klammorna rostade. Såg ju lite taskigt ut på nära håll. När jag inför förra julen fick frågan om vad jag ville ha i julklapp kom jag att tänka på min halvtaskiga flagga, så nu kan jag stoltsera med en alldeles ny svensk flagga.
 13. uppgraderat forum dåligt

  Nu var det från min sida bara lite sarkastiskt mot TS. Jag tog för givet att det var TS, som kanske inte ha så stor språkkänsla. Men stor bokstav i början på mening brukar det ju bli nu för tiden, fast mellanslag efter skiljetecken brukar man ju stå för själ. Nu blir det inte stor bokstav efter skiljetecken - sån där fina ord som vissa har för små och stora bokstäver har jag aldrig lärt mig. Fast för en gammal stofil - som jag - skriver jag det ju automatiskt.
 14. uppgraderat forum dåligt

  En sak, som jag fick se just nu. Varför blir det inte stor bokstav i början på meningen, och blanksteg efter komma, som det ju alltid var förr!?
 15. Hur blir du av med myror - bästa myrmedlet

  Har bara "Wild Berries" hemma, fast man får väl kanske vänta nån dag innan jag bjuder myrorna på vilda skogsbär. Med tanke på allt regn igår, blir väl saften för mycket utspädd och man vill ju bjuda myrorna på stark ock god saft. http://www.funlight.se/smaker/original/wild-berries/

×