Gå till innehåll
måndag 25 september 2017

Azguz

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  778
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

68 Expert

Om Azguz

 • Placering
  Konteramiral

Senaste besökare till profilen

236 profilvisningar
 1. Köpa båt UTAN CE-märkning

  Fast lagstiftning brukar ju sällan vara retroaktiv om inte en ny bestämmelse leder till lindrigare påföljd.
 2. Projekttråd - RW36

  Hej! Jag har inget sådant i båten. I praktiken använder jag aldrig landström därför att solcellerna driver allt och laddar ikapp. Från invertern går skarvsladd för utomhusbruk till en förgreningsdosa för 220v förbrukarna. I de enstaka fall jag ändå använder landström så byter jag bara kontakten från invertern till skarvsladden från land. Varmvatten på batterierna däremot kan tömma batterierna, men å andra sidan så kör man också motor i skärgården då och då. VVB värms på en timme så oftast kan jag kombinera körningen då. Generatorn laddar jämt VVBs förbrukning.
 3. Kvalitet på förankarspel?

  Har quick sj'lv som pallar b[de k'tting och lina men det 'r b;kigt med lina... som tvistar och fastnar
 4. Kvalitet på förankarspel?

  Ocean comfort och anchorlift 'r exakt samma. Bara det att ovceancomfort 'r seaseas egna m'rke men det kommer fr[n samma fabrik..
 5. Projekttråd - RW36

  Det var förra ägarna som tipsade mig om carosol. Den finns ju på färgburk så du kan rolla också: https://www.mekonomen.se/bil/bilvard-och-service/farg-och-lack/stenskottsskydd/stenskottsskydd-vit-pa410sv Finns i svart, vit och grå. Jag tycker den fungerar bra! Det intressanta är att den ger ett halkskydd också! Billig mm. Grejen med stålbåt är ju att däcket rör sig av värmen så man måste nästan alltid måla varje år. Så det är lite surt att ha dyr färg. Den fungera bra för mitt ändamål! En annan bonus är att den torkar SJUKT snabbt. När jag målat ett varv på däcket så har det redan torkat i början. Så jag kan måla flera lager samma dag. Hur de fungerar på annat material vet jag inte, men det är ju en torr färg! Btw. Ska svara de andras inlägg senare! Tänkte leta upp broschyren i källaren med info om LYS mm.
 6. Vintersegla

  Så är det nog. Det finns en särskild färg som används industriellt på isbrytare. Vet inte riktigt vad det kallas men kan det vara "inert färg" ?
 7. Projekttråd - RW36

  Lystalet stod i försäljningsbroschyren. Ska se om jag kan hitta det och posta. Dock är båten ritad för partialrig så med mastheadalternativet(för familjesegling) så antar jag att det kan vara annorlunda.
 8. Projekttråd - RW36

  Jag har i ärlighetens namn inget att referera till. Jag har läst inlägg om att vissa anser den vara begynnelse och sen slutstyv. Jag skulle väl kunna tycka att det kan stämma. Revar man dock så går det ganska rakt även i hård blåst. Hon har ju ett lys på 1,25. Seglen är väll lite äldre men jag har kryssat på 30 grader och hållit en 7 knop iaf. Det är väll också vad jag generellt kommit upp i som max också 7-8 knop. Har förvisso nått 11 en gång men då var det medvind i 20m/s och 3 meters vågor. Jag är 1,86 cm och har ståhöjd i båtens flesta delar, så jag skulle säga att den är god! Längre fram i båten får man huka sig lite gran men där är soffan och där sitter man ju alltid. Ståhöjd på toaletten. Vadan frågan?
 9. Frätskador aluminium

  Aluminium oxideras fort sam satan. Tänk en brustablett. Men oxiden som bildas skapar en skyddande hinna omgående på aluminiumet som förhindrar vidare oxidering. Om detta skick, av någon anledning, "tas bort" av någon reaktion så sker oxideringen extremt snabbt. Ofta punktfrätningar som syns på bilden.
 10. Partner till långsegling sökes

  Har sett många fina tjejer på segelbåtar. Dock är de alltid på de dyrare båtarna... Det är nog också många som skulle följa med, om det var på en större och lyxigare båt. Vi pratar 40-60 fot helst en katamaran typ lagoon. Ett seriöst tips vore att engagera sig i segelaktiviteter. Segelskolor, segelklubbar, sådana dära stora båtar. Åka iväg på segelresor på stora båtar. Där kanske det går att möta likasinnade.
 11. Konvertera segelbåt

  En motorbåt med defekt motor kanske är ett kap?
 12. För lovgiriv vid halv & bidevind

  I år har jag kört revat konstant. Idag kryssa vi med full revning, full Genua på ca 30-40 grader. Vid 5 m/s hade vi 5,5 knop nästan. Så jag kommer börja reva rejält mycket tidigare än vad jag gjort förut.
 13. Ev plats finnes direkt efter midsommar

  Är på grinda nu, sen gällö, sen kanske Sandhamn.. lite osäker sen. Men vecka 30 börjar jag segla norrut för att vara hemma i Gävle tlll slutet av vecka 30.
 14. Ladda batt/CTEK250

  https://www.etrailer.com/Merchant2/graphics/00000001/pics/c/t/CTEK56676_cc_500.jpg här är en bild hur det ska va. Det här är cteks egna "manualer"
 15. Ladda batt/CTEK250

  Enligt Cetekd instruktioner monterad laddare direkt på fritidsbatteriets sida.
×