Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

patrikflink

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    2 254
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    21

patrikflink senast vann den dag 22 Januari

patrikflink hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

738 Expert

1 följare

Om patrikflink

  • Placering
    Amiral

Profile Information

  • Plats
    Ostkusten Nyköping
  • Interests
    Båten, familjen och öl.

Mina båtar

  • Båtens namn
    Seagrid
  • Bild

Senaste Profilbesöken

5 250 profilvisningar
  1. Köpte 5st AGM 100ah här: https://batteryempire.se/agm-batteri-12v/3029-green-cell-agm-12v-100ah-batteri-vrla-blybatteri-unbemann-fiskeskarare-batskoter-grasklippare-grasklippare.html Är jättenöjd, min båtpolare köpte igår 5 st av dom också.
  2. Du ska inte få någon på det, ett helvete att få bort (fick såklart lite på min båt). Men det förstör inte gelcoaten.
  3. När det sitter på, men fungerar nog att göra det hemma också, tänk bara på att golv, väggar tar skada och det luktar starkt, så jag rekommenderar när det sitter på båten.
  4. På all tyg, inget på rutorna. Använde sprayen och svåra ytor med pensel.
  5. Oj! Här lyser solen och är varmt, byte plats för att slippa kluckande.
  6. En lite sväng till Dragsvik Hamn och käka lunch med landkrabban Jörgen som inte fått i sin båt än. Vidare till Broken för natten.
  7. Härligt med ny och stor batteribank. Mina 4x100watt ger inte mycket, men jag tror att i dag så kommer dom att ge lite då solen vill titta fram. Värmaren går fint och allt lirar som det ska. SSAB i bakgrunden.
  8. Absolut. Kostar gör det. Men i Nyköping säljs bara miljövänliga alternativ på sjömacken, finns inte tex blankdiesel eller 95 och 98, bara HVO och akrylatbensin. Vill man ha något annat, blir det dunkar från land.
  9. Väldigt viktigt att inombordare har värmeväxlare (sötvattenkyld), utan det så skulle jag satsa på utombordaren.
  10. Så länge det finns miljövänlig bensin så är min hypotes att dom inte kan göra något än. Men själva försäljningen av 2 takt är ju noll, så där har dom lyckats.
  11. Vad roligt att det gick så lätt, så lite så😉.
  12. Då har vi kastat loss och landat på Skinnstrumpan (del av Romholmen). Snöblandat regn och riktigt isande ostlig vind. Men 22 grader inne i båten.
  13. Som jag skrev, ta med dom till Hydroscand och berätta vad dom är till för. Dom har allt (nästa) på hyllan när det gäller hydrauliska slangar som klar 1 bar till 100 bar. Så jag ser inga problem med att du kommer hem med nya slangar som passar.
  14. Ta med ändarna och hela längden på slangarna till Hydroscand. Dom pressar efter önskemål.
  15. Som jag skrev, köp rätt grejer och byt i förgasaren. Att du måste leka med choken är att den får för lite bensin, stopp i någon kanal eller munstycke. Flottörens nål slut tex. Ett enkelt knep som kan fungera: När du har skruvat isär allt på förgasaren så lägg den inklusive lösa delar, i blöt med akrylatbensin ett dygn eller två, blås rent och sätt ihop igen. Jag ultraljudstvättar mina förgasare innan jag sätter ihop dom. Rekommenderar dig att göra detsamma då någon kanal är igensatt av etanol från dagens bensin.
×
×
  • Skapa nytt...