Gå till innehåll
fredag 19 april 2024
stavhammar
stavhammar

Sveriges seglarelit på Båtmässan i Göteborg

  • När årets Båtmässa i Göteborg inleds bjuder första lördagen på ett späckat program med fokus på segling. Några av Sveriges tyngsta seglarprofiler står på scenen tillsammans med Search Magazine och Blur, på temat race och äventyr.

Lördagen den 6 februari fokuserar scenprogrammet på segling. Under förmiddagens race-tema träffar du bland annat en av Sveriges mest meriterade havskappseglare Martin Strömberg och Anna Östling, världsmästare i Match Racing, som delar med sig av sina erfarenheter och upplevelser. Dessutom berättar GKSS om uppladdningen inför OS och ringer upp OS-guldmedaljören Max Salminen, som sadlat om till Finnjolle, och befinner sig i USA. Seglarprofilerna Anna-Lena Elled, Search Magazine och Peter Gustavsson, BLUR, gör sällskap på scenen med Båtmässans konferencier Anna-Karin S. Öjerskog.

 

- Vi vill att fler ska upptäcka segling och vi vill att fler ska få inspiration till att göra mer av sitt båtliv. Därför präglas årets scenprogram av just det – inspiration och äventyr, säger Anna-Karin S. Öjerskog, som själv har flera mästerskapsmedaljer i segling.

 

Ytterligare inspiration bjuder eftermiddagens äventyrstema på, då en segling till Svalbard, en solosegling över Atlanten, och en mytomspunnen havskappsegling i Fastnet Race står på schemat.

 

Segelbåtar att hålla utkik efter är bland annat den nybyggda stjärnbåten ”Alma” och J/112 som har Skandinavienpremiär. Ta också chansen att botanisera bland de segelbåtar som kan komma att representera Sverige vid OS i Rio; 49er, Finnjolle, Laser och 470.

 

Dessutom, mer om segling under veckan: träffa familjen Mary AF Rövarhamn, som seglade jorden runt under fyra år, Fia Fjelddahl som har kvalificerat sig till Paraolympics i Rio, Harald Treutiger som berättar om sin segling över Atlanten, vinnare av Årets segelbåt och mycket annat.


Foto: Foto: Stefan Rahm


Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...