Gå till innehåll
fredag 19 april 2024
Gäst
Gäst

Fullt på årets första båtfest!

  • 31 januari börjar ett intensivt båtår i och med att Båtmässan i Göteborg slår upp portarna. I juni blir det fler båtferster med bland annat segeltävlingarna Volvo Baltic Race, Nokia Oops och Swedish Match Cup.

31 januari börjar ett intensivt båtår i och med att Båtmässan i Göteborg slår upp portarna. I juni blir det fler båtferster med bland annat segeltävlingarna Volvo Baltic Race, Nokia Oops och Swedish Match Cup.Allt pekar på att Svenska Mässans hallar i år blir som en medel-stor småbåtshamn. Båtar från världens alla hörn finns plats i mässhallarna, från Sverige, från våra skandinaviska grannländer, från Polen, Cypern, Grekland, Spanien, Frankrike, Tyskland, USA och t om Brasilien.

Som sig bör innehåller Båtmässan också en hel del premiärer. Det är exempelvis världspremiär för Linder Aluminiumbåtars nya styrpulpetbåt och Sverigepremiär för Scaefer Yachts från Brasilien. Runt 400 båtar finns på plats varav ett 60-tal vid de uppbyggda bryggorna.

I mässans E-hall kommer några av mässans "häftigaste" båtar att visas, en RIB 360 från RIB Unlimited, Team Camytis extrema trollingbåt och en Racecruiser 22 som kommer att finnas i Smögen när sommarens Smögen Offshore Race går.

 

TILLBEHÖR FÖR ALLT OCH ALLA

Tillbehörsföretagen har laddat upp med allt som båt och människa kan behöva för ett lyckat och säkert båtliv. Mobila lösningar kommer starkt. Allt inom båtliv finns att beskåda och inhandla.

 

SEGLING

På årets Båtmässa blir det mycket segling. En stor del av F-hallen upptas av segling i olika former. På plats finns representanter från ett 25-tal klassförbund och segelsällskap som visar upp sig och sin verksamhet och som också kan ge tips och råd till mässans besökare.

Dagliga föredrag om segling blir det i GKSS monter. Titta på sidan 4 för mer information. En av sommarens stora begivenheter i Göte-borg, Volvo Baltic Race finns givetvis också på plats.

En höjdpunkt på årets Båtmässa blir en matchracingtävling som anordnas i modellbåtsbassängen. I samarbete med GKSS arrang-eras tävlingen och förstapris blir en resa för två till Bermudas!

 

TRÄBÅTAR

Samarbetet mellan Träbåtsföreningen och Båtmässan fortsätter och intensifieras. Garanterat stora upplevelser blir det i föreningens montrar, och hörs ett bekant ljud i mässhallarna så kan det vara en tändkulemotor som körs.

 

ETT INTENSIVT SEMINARIEPROGRAM

I samarbete med mässans utställare erbjuds i år ett stort antal intressanta föredrag. Mer om dessa på sidan 4.

UNGA BESÖKARE

För de yngre besökarna finns det mycket att göra; provköra gum-mibåtar, tävla med modellbåtar, gå Rummel & Rabalders sjövettss-kola eller se Rummel & Rabalder live under helgerna.

 

Mässans utställare och arrangörer, SweBoat-Båtbranschens Riksförbund och Svenska Mässan, hälsar Er hjärtligt välkomna till många härliga timmar på




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...