Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024
suzz
suzz

Båtmässan på plats i Sommarsverige

  • I sommar genomförs flera häftiga seglingsevenemang på Västkusten. Utöver Volvo Ocean Race, där hela Svenska Mässan-koncernen är huvudpartner, stöttar Båtmässan ett flertal av dem.
    – Vi älskar segling och hoppas att ännu fler ska göra det, säger Bengt Wallin, affärsansvarig på Båtmässan.

Stena Match Cup arrangeras på Marstrand den 29 juni till 4 juli . Över 100 000 personer besöker årligen evenemanget och i år hittar man Båtmässans monter strax innan Strandverken.
– Det är en vecka när sommarmetropolen Marstrand visar sig från sin bästa sida. Kom och hälsa på oss. Kanske blir du vinnare i vår tävling som vi arrangerar ihop med bl a Najad, säger Bengt Wallin.

 

Pantaenius Bohusracet Shorthanded är en distanskappsegling för kölbåtar men endast med två besättningsmän ombord. Tävlingen har vuxit fort och i år kommer närmare 200 båtar att delta. Starten går i Uddevalla fredagen den 26 juni.
– Att finnas med i en av Europas största tävlingar i denna kategori är en självklarhet för oss. Speciellt när den går i vårt geografiska område, säger Bengt Wallin,
Den 4-8 augusti seglas 505-EM i Varberg. Båten är en av de häftigaste jollarna och två båtar kommer att segla med hjälp av Båtmässan.
– Under årets Båtmässa kunde man ansöka om att få möjlighet att genomföra en dröm – att segla ett EM. Under våren har våra två besättningar tränat och kommer fortsätta göra så, berättar Bengt Wallin.

 

Båtmässans absoluta favorittävling är Lilla Tjörn Runt, Sveriges största jolleregatta. Den 14 augusti tävlar 400 ungdomar i åldern 8-19.
– Massor av ungdomar som är utomhus och som har jättekul när de idrottar oavsett väder, det är speciellt och värt mycket. Att samtidigt stimulera segling och framtidens seglare känner vi starkt för, säger Bengt Wallin
Den 15 augusti seglas klassikern Tjörn Runt. Tävlingen, som startade som en idé på ett kräftkalas 1963, är fortfarande en av Sveriges tyngsta seglingstävlingar och en av startgrupperna bär Båtmässans namn.

 

Mer info om Stena Match Cup finns på: www.stenamatchcupsweden.com
Mer info om Bohusracet finns på: www.vikenagir.se/bohusrace/
Mer info om Tjörn Runt och Lilla Tjörn Runt finns på: http://www8.idrottonline.se/StenungsundsSS-Segling/
Följ besättningarnas träning och uppladdning inför EM-505 på Facebook, Int.505 förbund Sverige: https://www.facebook.com/int505sweden?fref=ts

 

Bildtext: Fulla segel under tävlingen Tjörn Runt. Foto: Åke Fredriksson.




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...