Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024
curre
curre

Öppna Varv. Gott om nytt i höst

  • Mager försäljning av nya segelbåtar får inte tillverkare och importörer att dreja bi i väntan på förliga vindar. Nej, antalet nyheter i höst är ännu fler än till förra året, framgår av den listan på båtar som kommer till Öppna Varv nästa vecka och till Allt på Sjön i Gustavsberg en vecka senare. Av sammanlagt 61 segelbåtar på Orust är 21 spritt nya för svensk del och gör att mässan gör skäl för epitetet ”störst”.

Negativa faktorer som sämre kronkurs gör kontinentbåtarna dyrare och låga begagnatpriser som ökar gapet till en ny båt, balanseras av kreativiteten hos varven, deras konstruktörer och ingenjörer, den är den bästa som setts på flera år.

 

Dessutom kan nya agenter för kända märken ge köpare goda förutsättningarna att bli med ny båt i höst. Således har Beneteau fått en ny importör i Yachtsale, som håller till på Saltsjö Pir, Fisksätra med bröderna Kennebäck - Henrik och Mattias. De drev Sydost Marin förut med försäljning av Jeanneau och begagnat, tills de assimilerades av Navigare Yachts.

 

Även Hanse Yachts gör ett ryck med en ny konstellation, där Bohusyachts med Lennart Dahl Bryggan Marins Mikael Luft och Torbjörn Johansson ex Delphia ingår. Bryggan Marin har klagat över parallellimporten av Hanse, ne charter, men herrarna har nu anammat samma recept i syfte att få intresserade att ro iland finansieringen av en ny båt.

 

Ytterligare ett tecken på optimism är att av de 20 nyheterna som visas för första gången på en mässa i Sverige är två svenska - Linjett 43 och Adventure 55. Arcona kommer också med en modell, men lär bara vara en ny version av 46-fotaren under namnet Arcona 465. Hallberg-Rassy pushar för sin HR 40 som kommer i en Mk II version, men den är inte i sjön förrän i höst.

 

Najad Performance ex Swedestar kallas inte nyhet, men likväl blir båtarna intressanta att se -vad har inflyttningen hos kvalitetstokiga Najad betytt?

 

För att fresta er som gillar att spana in nya båtar presenteras här de intressantaste.

Läs vidare i Curres Hörna >>>




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...