Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024
siteadmin
siteadmin

ÅF Offshore Race är igång

  • 2017 års upplaga av ÅF Offshore Race är igång. Krysstarter i lätta vindar på en solglittrig Stockholms ström innebar att besättningarna i de 241 båtarna fick göra svåra avvägningar mellan att ta tidskrävande manövrar eller att köra i sämre vind för att ändå i slutänden vinna väg.

Starterna, i KSSS klassiska kappsegling runt Gotland, löpte lugnt och stilla med ofta spridda fält. Den enda incidenten var i starten i klassen SRS A när First 40.7 Blueprint missbedömde sin position. När de försökte undvika en eventuell tjuvstart kolliderade de istället med startbåten. Blueprint fick då göra en helomvändning och snurra ett varv som straff.  

 

Sista starten var Classic-klassen, med alla vackra träbåtar. De seglar inte lika långt som de andra båtarna utan vänder nere vid Visby. Havskryssaren och förra årets Classic-vinnare, Ballad, fick en drömstart. Med i startfältet med gamla träbåtar är tyska båten Peter von Seestermühe som medverkade i det första racet runt Gotland 1937, och nu efter 80 år är tillbaks. 

 

Nu har fältet inlett det 350 nautiska mil långa äventyret. De snabbaste båtarna kan förväntas anlända Sandhamn redan på måndagskvällen, men för de allra flesta blir tävlingen mycket längre än så – troligen 2–3 dygn.

 

 

Bifogade bilder får användas fritt redaktionellt. Fotograf: Linnea Hedberg

 

För mer information besök www.ksss.se eller kontakta Mats Olsson på mats@ksss.se eller 070-633 6130


Foto: Fotograf: Linnea Hedberg


Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...